BOOST!

BOOST!

  1. /
  2. Boost!
  3. /
  4. Ede

Een mentale boost in coronatijd

Veel groepen ervaren de gevolgen van deze coronatijd en mentale gezondheid is een belangrijk thema geworden. Vooral jongeren staan hierin onder druk omdat ze essentiële sociale contacten missen en zoeken naar nieuwe manieren om zich te ontwikkelen.

Speciaal voor jongeren bieden we een aantal activiteiten en werkvormen die helpen om even een mentale boost te ervaren en vooruit te kunnen. Een stevige basis van identiteit is essentieel om te weten hoe je omgaat met tegenslag maar ook met de meewind die weer gaat komen. Onze aanpak no-nonsense maar altijd positief en hoopvol!

Boost voor Ede

In een mooie samenwerking met diverse sociale partners en scholen in de gemeente Ede bieden we deze ondersteunende programma’s voor jongeren aan. We werken onder andere samen met Malkander, YFC en Laten we Welzijn om de juiste jongeren te betrekken.  Alle activiteiten vinden plaats in nauw overleg en goede samenwerking met het coronateam van de gemeente. Meer organisaties die activiteiten voor jongeren aanbieden in deze periode kun je vinden via ede.nl/jonginede

Of all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt

John Muir

if you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together

Afrikaans spreekwoord

Een fundamentele sleutel voor al het succes is actie

Picasso

De eerste stap om ergens te geraken, is de beslissing dat je niet wilt blijven waar je nu bent

J. P. Morgan

Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas weten je voeten waar te gaan

Paulo Coelho

De vraag is niet waarnaar je kijkt maar wat je ziet

Henry David Thoreau

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd

Søren Kierkegaard

Als je terugkijkt om te leren van je fouten, kijk je toch vooruit

Johan Cruijff

Boost! programma’s

Personen:
10 (13-17 jaar)
Duur:
2 uur
Locatie:
Ede
Een praktische workshop gaan we lekker buiten met elkaar aan de slag met uitdagende buitenvaardigheden en in gesprek met elkaar over jouw identiteit, talent, passie en impact
Personen:
10 (18-24 jaar)
Duur:
1 uur
Locatie:
Ede (online)
Een inspirerende informele online kampvuursessie met verhalen, energizers, digitale klaagmuur, interactieve games, inspiratie en challenges met een positieve boost
Personen:
2 jongeren
Duur:
3 uur
Locatie:
buiten
Een leerzame wandeling waarbij je samen met je buddy een wederzijds coachende wandeling onderneemt. Met een rugzakje en opdrachtenboekje beleef je een verdiepende tijd in de natuur
Personen:
30-90 (groep 8)
Duur:
6 uur
Locatie:
Veluwe of bij jullie
Een actieve vormende kampdag voor groep 8 met uitdagende skils en challenges in de natuur. Samenwerken, battles, mooie gesprekken en samen koken op het kampvuur.
Personen:
2 personen
Duur:
3 uur
Locatie:
buiten
Een leerzame wandeling waarbij je samen met je buddy een wederzijds coachende wandeling onderneemt. Met een rugzakje en opdrachtenboekje beleef je een verdiepende tijd in de natuur

Ervaringsleren in de natuur

We gebruiken de natuur en buitenvaardigheden als methodiek om te leren en groeien. Door met een groep buiten bezig te zijn met uitdagende activiteiten, bijzondere vaardigheden te leren en verantwoordelijkheid te nemen ontstaat een basis waaruit behulpzame coachende gesprekken kunnen worden gevoerd. Doel hierbij is om met een positief zelfbeeld en vertrouwen in eigen capaciteiten concrete stappen te zetten om deze dromen ook te bereiken. Onze aanpak hierbij is puur, direct, no-nonsense en altijd positief.

Veilige omgeving, pittige vragen

Wij zorgen voor een prachtige setting die een veilige omgeving vormt om elkaar pittige vragen te kunnen stellen. Door in gesprek te raken over de onderwerpen die er echt toe doen kun je naar ons idee pas echt verder komen. We gaan buiten actief bezig met leuke skills en vaardigheden midden tussen de mooiste bossen van de Veluwe. De ideale omstandigheden om te bouwen aan je een stevige basis. Want als je beter weet wie je bent en waar je voor staat dan is de rest alweer een stukje makkelijker!

De workshop was weer een prachtige sessie, met mooie gesprekken, die soms ook best confronterend waren. Een lesje doorzettingsvermogen waar ik zelf ook weer veel van heb geleerd.

Arie Alderliesten
projecleider Kansrijk, Malkander

De workshop vuurmaken vond ik echt leuk, mooi hoe jullie de vertaalslag naar identiteit maken en vuur voor de toekomst voor de jongeren van YourCube.

Paul Blokhuis
staatssecretaris VWS (over onze bijdrage aan Maatschappelijke Diensttijd)

Dat er zoveel uit naar voren komt bij het maken van je vuur, hoe je in elkaar zit en hoe je in het leven staat en wat je valkuilen zijn heeft mij verrast. Dat op deze manier een spiegel van je wordt weer gegeven en vertaald en daarbij  handvatten worden gegeven om daar wat mee te kunnen doen.

Monique Matulessy
deelnemer coachingsdag

Ons aanbod op jouw plek

Ben je enthousiast over onze aanpak en zouden onze Boost! activiteiten ook iets zijn voor jouw organisatie of omgeving? We komen graag met je in contact om te kijken hoe we zoveel mogelijk impact mogelijk kunnen maken voor jouw team. Neem contact op om een afspraak te maken met ons om jouw wensen door te nemen.

Tijdens een korte kennismaking ontdek je al snel waarin we van waarde kunnen zijn. Soms kunnen we een aanvulling vormen op het bestaande aanbod, soms kunnen we juist helpen om partijen met elkaar te verbinden met als doel om met neuzen dezelfde kant op korte termijn activiteiten met impact te kunnen aanbieden. Soms kunnen we juist waardevolle bestaande initiatieven versterken en laten bloeien. Onze aanpak is altijd no-nonsense en altijd positief, hoopvol en verbindend.