BOOST!

BOOST!

BOOST!

BOOST!

BOOST!

BOOST!

BOOST!

BOOST!

 1. /
 2. Gezinnen
 3. /
 4. Vader & kind

Vader/kind Boost!

De band tussen vader en kind is onvergelijkbaar. Als vader ben je een essentieel rolmodel en daarom is het belangrijk om af en toe jullie onderlinge band een boost te geven!

Samen betekenisvolle tijd doorbrengen terwijl je onvergetelijke herinneringen opbouwt en mooie gesprekken hebt met elkaar: deze workshop “vader/kind boost!” biedt het allemaal. Bouwen aan je relatie kan overal. Dat kan thuis. Dat kan ergens binnen. Maar wij geloven dat buiten in de natuur hiervoor een veel betere plek is waarin we plezier en inhoud op een unieke manier combineren.

Workshop Week van de Opvoeding

Deze Vader-kind workshop is een outdoor activiteit midden in het bos die je samen met je zoon of dochter doet (1 vader + 1 kind). Jullie gaan met leuke buitenwerkvormen aan de gang en jullie leren een vuurtje te maken zonder aansteker. Je leert allebei over samenwerken maar ook over doorzetten als iets even niet lukt (hebben vaders soms ook mee te maken) en natuurlijk komen planning, teleurstelling en trots ook voorbij.

Vaardigheden en verdieping

In een prachtige omgeving nemen we de tijd om jullie uitdagende skills aan te leren en te laten genieten bij een mooi kampvuur. Maar er is meer want we faciliteren ook het gesprek over een aantal onderwerpen die essentieel zijn in de relatie vader-kind. Jullie sluiten af met een prachtige wandeling in het nabijgelegen bos. Hiervoor ontvang je van ons opdrachten en gesprekskaartjes.

Datum:
Duur:
3 uur (za 8 okt)
Locatie:
Midden in het bos
Groep:
ouder + kind
Kosten:
gratis
Vuurslag
Marshmallows
Bosbingo
Explorers
Little wanderer
Kompasnavigatie Cleeff

Bouwen aan identiteit

We leren jullie vaardigheden die leuk en nuttig zijn in het bos. Uiteraard vraagt dit creativiteit, doorzettingsvermogen en vooral een heleboel plezier. Jullie zullen hierdoor elkaar op een hele nieuwe manier leren kennen. Tegelijkertijd zullen jullie ook de diepte induiken door prikkelende vragen en thema’s die een mooi gesprek op gang brengen.

Vanzelfsprekend wordt een succesvol vurig resultaat beloont door samen marshmellows boven je zelfgebouwde vuurtje te roosteren. Er is niets belangrijker dan samen herinneringen te bouwen en de relatie sterk en stevig te maken. Dit is genieten en doen waar het hoog tijd voor was tegelijkertijd. Telefoons gaan even een poosje op mute en echt contact met elkaar gaat even volop aan. Alles wat je aandacht geeft groeit. Hoe zou je kind dan groeien denk je?

In het tweede deel (laatste uur) van deze workshop sturen we jullie samen het bos in en de heide op. Jullie volgen een speurtocht met vragen die jullie allebei aan het denken (en praten) zetten.

Er zijn drie tijdsblokken van 3 uur die we indelen naar 1e en 2e voorkeur.

 • 10:00-13:00
 • 12:00-15:00
 • 14:00-17:00

Programma

 • Ontvangst in midden in het bos met koffie of chocolademelk
 • Jullie leren om vuur maken met firesteel, vuursteen of vuurboog
 • Natuurlijk eindigt dit met marshmellows of popcorn boven het vuur
 • Het leren van vaardigheden vormt een coachende gespreksaanleiding (90 min)
 • Je kind gebruikt een firesteel en mes en we leren het te gebruiken
 • Jullie sluiten af met een navigatietocht en opdrachten in het bos (90 min)

Inhoudelijke impact

 • de vaardigheden dienen als gespreksaanleiding
 • we laten jullie nadenken over passie, talent en impact
 • van deze onderwerpen leert je kind… maar jij ook!
 • we brengen jullie in een mooi gesprek met elkaar
 • jij helpt je kind, maar je kind helpt jou ook
 • over de impact van deze dag spreken jullie nog lang na

Datum

Duur

3 uur (za 8 okt)

Locatie

Midden in het bos

Groep

ouder + kind

Kosten

gratis

Meer voor gezinnen