identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

identiteitsontwikkeling met de natuur als werkvorm

BUITENGEWOON NATUURTALENT

NATUURTALENT

 1. /
 2. Onderwijs
 3. /
 4. Cultuuraanbod

Cultuuraanbod

In diverse gemeenten bieden we een cultureel-maatschappelijk aanbod aan voor scholen. In een mix van natuureducatie, erfgoed en sociaal vormende elementen gaan alle zintuigen aan in een bijzondere buitenbeleving.

Jouw identiteit ontdekken in de natuur, wie ben jij in het grotere geheel en hoe hangt alles samen? Op welke schouders sta jij? Wie hebben hier voor jou al gelopen op deze plek en wat er er allemaal gebeurd is dat maakt dat jij nu kunt leven en de keuzes kunt maken die je maakt?

We zitten al genoeg binnen want buiten gebeurt het! In onze cultuurprogramma draait het om ontdekken, beleven, voelen, ervaren, ontmoeten en daardoor leren, ontwikkelen, verwonderen, dromen en genieten met de natuur als atelier, werkplaats, oefenruimte én podium.

Natuur als leerkracht

Steeds meer onderzoek toont aan dat beleving en ontwikkeling in de natuur gezond is en sterk bijdraagt aan de sociaal emotionele vorming en mentale gezondheid. En daarnaast is de natuur de beste leerkracht!

We bieden op dit moment al cultureel-maatschappelijke programma de ‘Identityquest’ en ‘Roots van Food’ aan maar ontwikkelen samen met jouw school graag een programma op maat of iets helemaal nieuws. We sluiten altijd aan bij jullie lokale natuurhistorie en erfgoedelementen en de identiteitsvorming staat in elke beleving centraal.

Locatie:
Veluwe
Groep:
8-24 personen
Duur:
4 tot 6 uur
Kosten:
in overleg

“Ontdekken, verwonderen en ontwikkelen met de natuur als atelier, werkplaats, oefenruimte én podium!”

Kansrijk 2019
Oer-dentity
Explorers
Marshmallows
Kompasnavigatie Cleeff
Knopen

Roots van Food

Roots van Food is een leerzaam dagprogramma in de natuur waar je met elkaar duikt in de geschiedenis van voedsel en allerlei bereidingswijzen door de eeuwen heen.

Welke eetbare planten kun je vinden in het bos? Hoe bewaar je eten langdurig zonder elektrische koelkast? Op welke manieren kun je je eten bereiden? Hoe maak je eigenlijk een vuur aan op manieren zoals dat vroeger ging? Ben jij succesvol met vuursteen of de vuurboog? Vandaag leer je door te doen en steek je de handen met jouw team uit je mouwen.

Tijdens deze dag leer je over de natuur, over de geschiedenis, over elkaar maar je leert ook over jezelf! Hoe werk je het beste samen? Welke ingrediënten vormen een gezonde start? Met welk recept bereik jij jullie doel? Hoe kun je doseren? Wat heb jij nodig om een smaakmaker te zijn?

Onze natuur en erfgoed educatie op de Veluwe voeren we uit als ambassadeur en gecertificeerd gastheer van het landschap (IVN)

Identityquest

De Identityquest is een leerzaam dagprogramma door de natuur bij jullie in de buurt waar je met behulp van cryptische aanwijzingen en opdrachten je weg vindt naar de volgende post en steeds weer een andere wijze van navigatie gebruikt.

Onderweg leer je op een boeiende manier over de natuur- en cultuurhistorie van het gebied waarin je loopt. Verschillende groepjes strijden tegen elkaar om achter de geheime code te komen. Tijdens deze quest leer je over de lokale natuur & geschiedenis, over jezelf en over samenwerken met elkaar. En hoe meer je over jezelf leert hoe makkelijker je je doel kunt bereiken.

Vuurstenen, pijlpunten, wolven, beren, kastelen, burchten en soldaten zijn natuurlijk onderdeel van het verhaal van deze quest. Voor deze tocht zijn creativiteit en de inzet van ieders talent absoluut noodzakelijk.

Onze cultuurprogramma’s vormen in de Gemeente Ede met Cultura-Ede als partner deel van het CMK aanbod (Cultuureducatie met Kwaliteit) voor scholen in het primair onderwijs.

Cultuur met Kwaliteit en CJP-acceptant

Identitycraft is acceptant van de CJP Cultuurkaart. Dat betekent dat betalingen geheel of gedeeltelijk kunnen worden voldaan via het budget van de cultuurkaart. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen met de CJP Cultuurkaart betalen voor activiteiten bij culturele organisaties.

Aan de Cultuurkaart is jaarlijks een bedrag per leerling gekoppeld, beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW. 90% van de scholen vult dit bedrag zelf aan met voor elke leerling. Per jaar is er op deze manier bijna 12 miljoen euro beschikbaar voor cultuureducatie. Klik hier voor meer informatie over de CJP Cultuurkaart.

Voor het voortgezet onderwijs zijn we landelijk CJP-partner en acceptant.

Programma

 • Een inspirerende en uitdagende ‘immersive‘ leerervaring midden in de natuur
 • 21e eeuwse vaardigheden in een niet-digitale omgeving
 • Rijke ontwikkelomgeving met een mix van erfgoed- en natuureducatie, identiteitsontwikkeling en cryptische challenges
 • natuur & cultuur door ervaringsleren ontdekken in een beleving waarin alle zintuigen meedoen

Ontwikkel je vaardigheden

 • In groepsverband ontwikkelen met een positieve insteek
 • Creatief denken en handelen, praktische & sociale skills
 • Groeien in identiteit en persoonlijke skils
 • Zelfvertrouwen, durf, zelfstandigheid,
 • Nieuwsgierigheid en probleemoplossend denken ,
 • Eigenaarschap en samenwerking

Locatie

Veluwe

Aantal personen

8-24 personen

Duur

4 tot 6 uur

Kosten

in overleg

Meer voor scholen

Laten we het concreet maken

Ben je enthousiast over onze aanpak en overweeg je ons voor je school in te zetten? We komen graag met je in contact om te kijken hoe we zoveel mogelijk impact mogelijk kunnen maken voor jullie doel. Download de brochure en maak een afspraak met ons om jouw wensen door te nemen.