Dagprogramma voor scholen

In een schitterende buitenomgeving met veel plezier groeien en tot bloei komen. Tegelijkertijd leren samenwerken, durf tonen, elkaars kwaliteiten kennen en hun eigen identiteit ontwikkelen.

Speciaal voor scholen verzorgen wij een op maat gemaakte programma's om, door middel van ervaringsleren, kinderen de natuur en zichzelf te laten ontdekken. In een hele bijzondere setting gaan we met de klas aan de slag met maken van vuur, het leren herkennen en gebruiken van bomen en planten, of met avontuurlijke vormende teamspelen.

Samen met de school werken we één of meerdere ontwikkelthema’s uit waar we het dagprogramma op baseren. We gaan met praktische technieken en vaardigheden aan de slag en kinderen gaan ‘leren door te voelen. Dit gebruiken we als ingang om over inhoudelijke en persoonlijke onderwerpen te praten. Hierdoor gaat de ontwikkeling sneller, blijft de inhoud beter hangen en is het vooral veel leuker!

Onze werkvormen dragen inhoudelijk met name bij aan creatief denken & handelen, informatievaardigheden en probleemoplossend samenwerken en het bevorderen van praktische en sociale skills. Op persoonlijk niveau zijn kinderen bezig met thema’s als; doorzetten, keuzes maken, omgaan met tegenslagen, ambitie en dromen.

Een voorbeeld van door ons gebruikte werkvormen:

  • Vuur maken (de basis van vuur)
  • Vuur maken op alternatieve manier
  • Touw van natuurlijke materialen
  • Herkennen van bomen en planten
  • Koken op vuur

Onze programma’s voor scholen zijn altijd gericht op samenwerking, durf, zelfstandigheid, nieuwsgierigheid waarbij altijd zowel individuele als groepsdoelen behaald worden.

Reacties van scholen