Leraren & docenten

Of je nu leraar, docent, meester, juf of onderwijzer wordt genoemd; je hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren die aan je worden toevertrouwd. Leerlingen klaarstomen voor om hun plaats in te nemen als burgers in een snel veranderende maatschappij vraagt om 21e eeuwse vaardigheden maar daarbij gaat het niet alleen om digitale vaardigheden.

Recent onderzoek heeft weer aangetoond dat buitenles en ervaringsleren een groot verschil kan uitmaken voor het leervermogen van de leerlingen en de ontwikkeling van beelddenkers.Er zijn diverse manieren om ervaringsleren en buitenles vorm te geven op je school. Voor de hand liggen natuureducatie en geschiedenis in een buitenomgeving die ruimte biedt om het erfgoed op een creatieve manier te ervaren. Maar ook rekenen, taallessen en lessen over burgerschap lenen zich uitermate om in een buitensetting aan te bieden.
 
Vanuit Identity Craft zijn we beschikbaar voor een gastles, maar ook een training voor jullie team van onderwijzend personeel. We nemen jullie mee in de heldere visie op buitenles en natuureducatie te ontwikkelen, en helpen jullie als team om dat ook praktisch vorm te geven. Hiervoor hebben we een toolkit en materialenkist ontwikkeld die daarbij bruikbaar kan zijn.
 
Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jullie school te bespreken

Reacties van scholen