Over natuur en (over)leven.

Zoek je een interessante gastles voor jouw basisschool? Een super leuke start (of afsluiting) van een themaweek over de natuur en alles wat daarin beweegt en leeft én wat wij daarvan kunnen, of misschien zouden moeten, leren.

Geen suffe stoffige theorie uit een boekje maar een combinatie van zien, voelen, ruiken en ontdekken. We nemen de klas mee op reis door het bos in het eigen klaslokaal en/of schoolplein. Leerlingen zullen ontdekken wat je nodig hebt om in de natuur te kunnen overleven en op welke manier je de natuur en alles wat daarin leeft kunt gebruiken én er van kunt genieten. Van het nut van kleine kriebelbeestjes tot welke dingen in het bos je zomaar kunt eten.

Onze gastles is een ontzettend leuke en krachtige manier om leerlingen in aanraking te brengen met de natuur. In de lessen maken we continu de koppeling met wat wij als mensen van de natuur kunnen leren in onze eigen ontwikkeling. Natuurlijk zijn onze gastlessen ook een inspiratie om zuinig te zijn op de natuur en dat leerlingen daar zelf al een heleboel in kunnen doen.

De les is interactief en educatief. De kinderen worden betrokken bij het verhaal en gaan zelf ook aan de slag in verschillende werkvormen. Onze vorm van lesgeven is gebaseerd op de ervaringsleer theorie waarbij het ervaren/ voelen met het lichaam en het abstract denken en theorie elkaar versterkt. Er is uiteraard ook ruimte om de alle vragen van de leerlingen (en docenten) te beantwoorden.

De gastlessen kunnen ook worden gebruikt als introductie op een van onze programma’s voor schoolklassen, of juist ingezet worden als afronding hiervan. Wij leveren altijd maatwerk en kunnen onze lessen naadloos laten aansluiten op andere lessen en thema’s. Wij hebben een programma van een hele of halve dag en kunnen deze eventueel aanvullen met een of meerdere van onze workshops.

Zoek je een meer verdieping in de verwerking? Kjk dan bij ons lesprogramma

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jullie school te bespreken

Reacties van scholen