1. /
  2. Over ons

Over ons

Identitycraft verzorgt no-nonsense training en coaching van jongeren, gezinnen, scholen en teams tot een diepere basis van identiteit met de natuur als werkvorm. In 2020 wonnen we met onze methodiek en programma ‘Natuurtalent’ de Edese Onderwijsprijs.

Identiteit ontdekken

Om ons heen zien regelmatig mensen die op een of andere manier vastlopen, jonge schoolverlaters, studenten in burn-out, gebroken en samengestelde gezinnen en mensen van jong tot oud die in de knoop zitten met zichzelf. Vaak mist een stevige basis van identiteit, sommige mensen lijken hun unieke identiteit kwijt te zijn geraakt of hebben deze misschien nooit echt ontdekt.

Veel vormende instituten zijn verdwenen en op steeds minder plekken vindt identiteitsontwikkeling plaats. Jongeren hebben steeds minder positieve rolmodellen in hun gezin, school of buurt en dat kan doorwerken tot het ontbreken van een stevige basis op latere leeftijd.

Dit is wat ons hart raakt en waar we ons door middel van onze training en coachingsprogramma’s voor inzetten. We hebben gemerkt dat identiteit een belangrijke factor is in een gelukkig en stabiel leven. Een leven waarin je diep van binnen weet en voelt wat de basis van je identiteit is zodat je om kunt gaan met tegenslag, kunt profiteren van meewind en op jouw beurt ook weer kan bijdragen aan het geluk van een ander.

Methodiek

Methodiek

De natuur is de beste plek om je te ontwikkelen. Steeds meer onderzoek toont aan dat de natuur, of het nou bos, heide, duin of bergen zijn, een positief effect heeft op de mentale gezondheid en ontwikkeling van mensen.
Ons team

Ons team

Wij zijn een team van coaches met brede ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met werkervaring binnen de (jeugd)zorg, politie, defensie, jongerenwerk, training en coaching in de natuur.

Ervaringsleer

Wij werken op basis van outdoor-coaching en de ervaringsleer theorie; leren door te doen. Dit houd in dat we een combinatie van de omgeving (de natuur), fysieke en mentale activiteiten gebruiken om persoonlijke verandering in gang te zetten. We gebruiken werkvormen uit de natuur en gaan in gesprekken altijd naar de kern. Dat doen we door moeilijke vragen niet uit de weg te gaan maar ook altijd mogelijkheden en perspectief aan te reiken.

Onze werkvormen vinden vaak letterlijk out-of-the-box plaats midden in het bos, met werkvormen uit de natuur. Maar we zijn door heel Nederland buiten te vinden. Onze no-nonsense coaching helpt jongeren, gezinnen, scholen en teams om weer in contact te komen met zichzelf en te kunnen focussen op de hoofdzaken en stappen vooruit.

De natuur als middel tot ontwikkeling

De natuur is de beste plek om je te ontwikkelen. Mensen zijn niet gemaakt om te optimaal te functioneren tussen 4 muren en achter een beeldscherm. De natuur biedt een omgeving met uitdagingen, risico’s, schoonheid. Veel technische uitvindingen hebben we eigenlijk afgekeken van de natuur en er valt nog zoveel meer te leren. Steeds meer onderzoek toont aan dat de natuur, of het nou bos, heide, duin of bergen zijn, een positief effect heeft op de mentale gezondheid en ontwikkeling van mensen. Wij zetten de natuur graag in als podium van onze activiteiten, maar ook als middel en als leermeester.

No-nonsense coaching

We zetten de natuur in zonder zweverig te worden en onze aanpak is no-nonsense. Je bent wie je bent op dit moment en soms heb je meer aan duidelijke feedback dan aan zalvende woorden van begrip waar je niet verder mee komt. Als iets niet lukt dan lukt het niet en dan moet je het opnieuw proberen. We coachen op zelfstandigheid, eigenaarschap, zelf ontdekken en verantwoordelijkheid nemen en op passie gericht op ambitie en het zetten van de volgende stap.

sluit dit venster

Volg ons via onze nieuwsbrief of socials

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?