Over ons

Identitycraft verzorgt no-nonsense training en coaching van jongeren, gezinnen, scholen en teams tot een diepere basis van identiteit met de natuur als werkvorm.

Identiteit ontdekken

Om ons heen zien we jonge schoolverlaters, studenten in burn-out, gebroken en samengestelde gezinnen en mensen van jong tot oud die in de knoop zitten met zichzelf omdat ze hun unieke identiteit kwijt lijken te zijn of deze misschien nooit echt hebben ontdekt. Dit is wat ons hart heeft geraakt en we hebben gemerkt dat door (weer) in contact te komen met omgeving en de natuur, mensen weer in contact komen met zichzelf. Hier begint het (her)ontdekken van identiteit, en daarmee een verandering in gedachten, overtuigingen en gedrag.

Methode

Methode

De natuur is de beste plek om je te ontwikkelen. Steeds meer onderzoek toont aan dat de natuur, of het nou bos, heide, duin of bergen zijn, een positief effect heeft op de mentale gezondheid en ontwikkeling van mensen.
Lees verder
Ons team

Ons team

Wij zijn een team van coaches met brede ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met werkervaring binnen de (jeugd)zorg, politie, defensie, jongerenwerk, training en coaching in de natuur.
Lees verder

Outdoor-coaching en ervaringsleer

Wij werken op basis van outdoor-coaching en de ervaringsleer theorie; leren door te doen. Dit houd in dat we een combinatie van de omgeving (de natuur), fysieke en mentale activiteiten gebruiken om persoonlijke verandering in gang te zetten. We halen mensen uit vertrouwde omgeving (thuis, school, werk) en plaatsen ze op onbekend terrein. Heel praktisch door mensen in de natuur te brengen en echt terug naar de basis van het leven te gaan. Maar ook mentaal door prikkelende vragen te stellen en belangrijke thema’s te bespreken. De combinatie van voelen en ervaren met het lichaam en tegelijkertijd mentaal en emotioneel aan de slag te zijn versterkt dit veranderproces.