Onze werkwijze

Wij werken op basis van outdoor-coaching en de ervaringsleer theorie; leren door te doen. Dit houd in dat we een combinatie van de omgeving (de natuur), fysieke en mentale activiteiten gebruiken om persoonlijke verandering in gang te zetten. We halen mensen uit vertrouwde omgeving (thuis, school, werk) en plaatsen ze op onbekend terrein. Heel praktisch door mensen in de natuur te brengen en echt terug naar de basis van het leven te gaan. Maar ook mentaal door prikkelende vragen te stellen en belangrijke thema’s te bespreken. De combinatie van voelen en ervaren met het lichaam en tegelijkertijd mentaal en emotioneel aan de slag te zijn versterkt dit veranderproces.

Als begeleiders / coaches hebben wij hier een betrokken rol in. We realiseren ons dat we soms over moeilijke, emotionele zaken spreken en zorgen voor een veilige omgeving waar dit ook plaats kan en mag hebben. Tegelijkertijd zetten we activiteiten in om juist de lastige, ruwe kanten op te zoeken. Deze geven ons, als begeleiders, mooie mogelijkheden om de deelnemers te observeren en te zien waar hun kracht en zwakte zit. Hierdoor creëren we de meeste ruimte voor het (her)ontdekken van identiteit, en daarmee een verandering in gedachten, overtuigingen en gedrag.

Dit proces is binnen al onze programma’s ontzettend effectief gebleken. Of het nu ging om een team wat meer gezamenlijke passie en focus vond, die ene man of vrouw die zoveel meer van zichzelf ontdekte en nieuwe gezonde keuzes leerde maken of de vader en zoon die het belang en de kracht van identiteit in hun relatie inzagen.