Ouderschap Meesterschap

Kinderen worden niet vanzelf volwassen. Jongeren worden niet vanzelf zelfstandig. Daar is ouderschap voor nodig en een aanwezige vader en moeder die als rolmodel en gids de kaders aangeven waarbinnnen ontwikkeling mogelijk is. Soms gaat het even iets minder en is het nodig om elkaar weer even te vinden. Dat kan thuis. Dat kan in een kantoor. Wij geloven dat buiten in de natuur hiervoor een veel betere plek is waarin we plezier en inhoud op een unieke manier combineren.

We leren jullie vaardigheden die leuk en nuttig zijn in het bos. Uiteraard vraagt dit creativiteit, doorzettingsvermogen en vooral een heleboel plezier. Jullie zullen hierdoor elkaar op een hele nieuwe manier leren kennen. Tegelijkertijd zullen jullie ook de diepte induiken. We praten ook afzonderlijk met de ouders en de kinderen over hoe identiteit zich ontwikkelt en welke rol een vader of moeder daarin heeft.

Dat doen we non-nonsense. We gaan buiten actief bezig met leuke skills en vaardigheden midden tussen de mooiste bossen en natuurgebieden van de Veluwe. Rondom een vuur dat we zelf maken met de tools van vroeger (denk aan vuursteen), koken we onze eigen maaltijd en onder een prachtige sterrenhemel kijken we met elkaar naar de uitdagingen en kansen van de nieuwe periode. Een positieve blik op de nieuwe situatie helpt enorm in de kans op slagen waarbij je zelf meer touwtjes in handen hebt dan je misschien dacht.

Een aantal van de werkvormen die we gebruiken als gespreksaanleiding:

  • Vuur maken met firesteel, vuursteen of vuurboog
  • Knopen leggen en het bouwen van een onderkomen
  • Navigatie en sporen herkennen in het bos
  • Buiten koken op vuur en klaarmaken van eten

Bij al deze werkvormen maken we de vertaalslag naar wat dat betekent voor jullie als ouder en kind, omdat de activiteiten symbool staan voor je zelf kunnen zijn, zelfvertrouwen en ambitie terugvinden, je dromen opnieuw najagen en uitvogelen welke stappen jij kunt zetten om op koers te blijven.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en de mogelijkheden voor jullie te bespreken

 

Wij zijn pas tevreden als onze inzet ècht een verschil maakt en daarom willen we jullie graag beter leren kennen.

En dat begint bij een goede kop koffie met elkaar.

Reacties van deelnemers

Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie?

Maak een afspraak met ons voor een kop koffie (bij jullie of bij ons op de Veluwe)