Nieuw seizoen Aflevering 1

Wat is het heerlijk om aan de eerste aflevering van een nieuw seizoen van je leven te beginnen! Maar juist in perioden met veel verandering wordt de verandering zelf weinig bewust beleefd en daardoor ontbreken steeds vaker markeringsmomenten en mijlpalen in de ontwikkeling. Het is dan goed om even een time-out te nemen, de pauzeknop in te drukken en te reflecteren over wat je achterlaat en waar je je naar uitstrekt.

Hoe doen we dat? We zetten letterlijk een dag de tijd even stil en gaan de hei op of gebruiken 24 uur als retraite met een overnachting in het bos om actief te reflecteren over de bladzij die je omslaat, of het boek dat je sluit. Want een nieuw seizoen, een nieuw hoofdstuk biedt uitdagingen en kansen die je het beste in je voordeel kunt inzetten!

Dat doen we non-nonsense. We gaan buiten actief bezig met leuke skills en vaardigheden midden tussen de mooiste bossen en natuurgebieden van de Veluwe. Rondom een vuur dat we zelf maken met de tools van vroeger (denk aan vuursteen), koken we onze eigen maaltijd en onder een prachtige sterrenhemel kijken we met elkaar naar de uitdagingen en kansen van de nieuwe periode. Een positieve blik op de nieuwe situatie helpt enorm in de kans op slagen waarbij je zelf meer touwtjes in handen hebt dan je misschien dacht.

Een aantal van de werkvormen die we gebruiken als gespreksaanleiding:

  • Vuur maken met firesteel, vuursteen of vuurboog
  • Navigatie en sporen herkennen in het bos
  • Meehelpen met het kappen van bepaalde bomen
  • Buiten koken op vuur en klaarmaken van eten

Bij al deze werkvormen maken we de vertaalslag naar jouw leven, omdat de activiteiten symbool staan voor je zelf kunnen zijn, zelfvertrouwen en ambitie terugvinden, je dromen opnieuw najagen en uitvogelen welke stappen jij kunt zetten om op koers te blijven.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken en de mogelijkheden voor jou te bespreken

 

Wij zijn pas tevreden als onze inzet ècht een verschil maakt en daarom willen we jullie graag beter leren kennen.

En dat begint bij een goede kop koffie met elkaar.

Reacties van deelnemers

Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie?

Maak een afspraak met ons voor een kop koffie (bij jullie of bij ons op de Veluwe)