1. /
  2. Waarden

Waarden

Identitycraft is een waarden gedreven organisatie die tot doel heeft bij te dragen aan individuen, gezinnen en teams met een stevige basis van identiteit. De volgende waarden vormen daarbij het fundament onder onze methodiek & aanpak, omgangsvormen en samenwerking.

Veiligheid

Kern van onze visie op identiteit is de noodzaak voor fysieke en sociale veiligheid. In al onze programma’s staat daarom fysieke veiligheid en onderling respect voorop. We respecteren altijd persoonlijke grenzen en tempo en waar nodig helpen we je die aan te geven. Alleen in een omgeving waarin je jezelf kunt zijn is daadwerkelijke groei mogelijk.

Groei

We geloven in mogelijkheden tot groei. Stapje voor stapje of soms met grotere sprongen voortgang maken geeft ruimte en vertrouwen tot verdere groei. We bouwen op en sluiten aan bij wat al goed gaat en helpen te laten groeien wat extra aandacht vraagt. Groei vraagt discipline, geduld en helder zicht. Van ons en van jou.

Passie

We zijn transparant over wat we denken en zeggen en zijn daarbij redelijk no-nonsense en soms provocatief. Onze grootste motivatie hierbij is onze passie om bij te dragen aan blijvende positieve impact. We geloven dat iedereen soms een steun in de rug of liefdevolle aansporing heeft en daar dragen we graag aan bij.

Karakter

‘Practice what you preach‘ is ons motto als het gaat om begeleiding en coaching. We leven zelf ook volgens de waarden en idealen die we uitdragen als organisatie en daar willen we daar ook op worden kunnen aangesproken. Andersom dagen we je uit om zelf ook een voorbeeld te zijn in je eigen cirkel van invloed.

Koers

We geloven in eigenaarschap en daadkracht. Dat betekent dat zodra je een juiste richting hebt bepaald voor je leven of een bepaald issue, dat je vervolgens ook zelf echte stappen zet om hierin verder te komen. Wij begeleiden, helpen en spiegelen, moedigen aan en juichen graag mee.

Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vuur

Plutarchus

Vertel het me en ik vergeet, laat het me zien en ik onthoud, laat me ervaren en ik leer

Benjamin Franklin

Of all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt

John Muir

if you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together

Afrikaans spreekwoord

Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas weten je voeten waar te gaan

Paulo Coelho

Een doel is een droom met een deadline

Jan Bloemhof

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd

Søren Kierkegaard

Winnaars hebben ook littekens

Johnny Cash

Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.

Antoine de Saint-Exupéry

De aanpak van Identitycraft raakt voor een aantal leerlingen precies de juiste snaar omdat die vastlopen in het reguliere zorgsysteem. Door op een positieve manier buiten actief te zijn kunnen de gesprekken die nodig zijn juist wel ontstaan en zelfs een veel diepere impact hebben. Daarom gebruiken we voor onze school deze methode graag voor deze doelgroep.

Mark Dees
Directeur VMBO

Het was een ontzettend waardevol dag waarbij we met de universiteitsraad ook echt konden spreken over de belangrijke issues. Lof voor Identitycraft om dat naar boven te kunnen halen in een setting waar we ook enorm konden genieten van de omgeving. Juist die combinatie bracht openheid in de gesprekken naar boven.

Hans van den Berg
voorzitter universiteitsraad, Erasmus Universiteit

Aan creativiteit en innovatiekracht geen gebrek hier in Ede. Het programma Natuurtalent van Identitycraft vindt grotendeels buiten plaats, met praktische werkvormen in de natuur. Dit helpt de jongeren om enthousiast te worden over hun talenten en mogelijkheden voor de toekomst. Ze leren ook om te dealen met de problemen waar zij zich vaak slachtoffer van voelen.

Leon Meijer
wethouder onderwijs, gemeente Ede (n.a.v. winnen onderwijsprijs)

Deze teamdag is echt heel erg goed gegaan en is goed geweest voor het team. 1 en al lof. Het was nuttig en waardevol, en heel erg leuk en ongedwongen maar juist ook de diepgang die er was is als erg fijn ervaren. Dank jullie wel!

Ernst Suur
Directeur Marketing en Fondsenwerving Warchild Nederland

De workshop vuurmaken vond ik echt leuk, mooi hoe jullie de vertaalslag naar identiteit maken en vuur voor de toekomst voor de jongeren van YourCube.

Paul Blokhuis
staatssecretaris VWS (over onze bijdrage aan Maatschappelijke Diensttijd)

Onze nieuwste berichten